Параграф22 Daily

§22 Новини

Данъчната проверка на "Артекс" не е открила нередности

Без никакви разкрити закононарушения е приключила данъчната проверка на строителната комапния „Артекс“, съобщават източници сред бирниците. Компанията стана известна със скандала "Апартаментгейт", при който редица висши държавни чиновници и политици загубиха постовете си заради закупени на съмнително ниски цени луксозни апартаменти, построени от компанията.

Детайлните проверки на строителната фирма, която се забърка и в друг скандал около строителството на небостъргача Златен век, бяха възложени от Специализираната прокуратура и КНКОНПИ на НАП-София. Компанията е предоставила достъп до всички данни и документи, които проверяващите са поискали и след изключително прецизните ревизии резултатът вече е налице – не са открити данни за каквито и да било нарушения.

Стана ясно и че прокуратурата е прекратила проверката срещу бившия заместник-председател на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Той загуби поста си именно заради евтиния апартамент, купен от "Артекс" в луксозната сграда "Летера".

От НАП посочват, че данните от ревизията на строителната компания са предадени на прокуратурата, и може да бъдат съобщени публично единствено, ако проверяваният даде съгласие за това. "Това за пореден път потвърждава, че дейността на „АРТЕКС“ е изрядна и напълно законна", коментират от компанията, цитирани от БГНЕС. В тяхно изявление се казва: "Много често политическите борби въвличат в медийния водовъртеж нищо неподозиращи бизнеси, а това, за съжаление, не помага ни най-малко на свободната икономика и здравословната бизнес среда в България. Ние, обаче, продължаваме да вярваме във върховенството на закона и да строим. Компанията продължава работа по настоящите и бъдещите си проекти в София – сградите „Сияние“ „Диамант 2“, „Авигея“, „Виделина“, „Хармония“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във