Параграф22 Daily

§22 Новини

Данъчни иззеха 14 000 лв. от каси на длъжници

Екипи на НАП в Пловдив иззеха вчера 14 000 лева от касите на 13 фирми със задължения към бюджета. Акцията е част от кампания на Националната агенция за приходите, започнала в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Мярката за изземване на оборот от търговски обекти е крайна и се прилага само в случаите, когато длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, но системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, обясниха от приходната агенция. В обхвата на НАП Пловдив акцията се проведе едновременно в един и същи час в 13 фирми в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Смолян. Освен, че бяха иззети наличните средства, данъчните засякоха и нарушения на разпоредбите за регистриране и отчитане на приходите от продажби.

Трима търговци ще бъдат санкционирани заради разминаване между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство оборот, коментират от пловдивската дирекция. Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, като задължава собственика на магазина да преведе средствата по запорирана от приходната администрация сметка на дружеството до края на следващия работен ден. Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във