Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАТО вече има много по-различна организация

В Държавна агенция Технически операции (ДАТО) има много сериозни мерки, които представихме пред медиите. Много голяма част от тях вече са изпълнени. Това ви гарантирам- заяви пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. В момента в СДОТО има много по-различна организация, която предполага много по-високо ниво на сигурност и по-големи гаранции, че няма да се извърши закононарушение. Когато приключи цялата програма, която беше представена, ние ще имаме гаранции, че закононарушения със специални разузнавателни средства няма да има , посочи министърът.


По повод критиките за отчетността на вътрешното министерство, Йовчев заяви: Направихме отчет за дейността на МВР. Ще направим отделна пресконференция, на която още веднъж ще обявим. Правихме две пресконференции, на които обявихме какво сме свършили. Ще направим отчет и за стоте дни .


На въпрос - за отказ на информация за това колко пъти Делян Пеевски е бил в МВР и дали има вариант това да се ревизира в полза на обществения интерес Йовчев посочи: Не съм убеден, че общественият интерес е голям по тази тема. Спазваме закона, и ще спазваме закона. Моята работа е да спазвам закона и ще го спазвам .

Facebook logo
Бъдете с нас и във