Параграф22 Weekly

§22 Новини

Дават Бойко Борисов на Комисията по дискриминация

Бившият журналист и настоящ политик от "България без цензура" Росен Петров ще даде лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на Комисията по дискриминация по повод изказването му днес в парламента, че Петров ще е първият вътрешен министър, "когото няма да могат да водят за носа".


"Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да води за носа", каза Борисов в кулоарите на парламента.


"Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов", пише Петров в съобщение, разпространено от "България без цензура".


Ще подам жалба в Комисията по дискриминация за това може ли един български политик да обижда един обикновен български гражданин за това, че има физически недъг, отбелязва той.


Според него поведението на е недостойно и не отива на един човек, който е имал званието генерал. "Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал. Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя", коментира още Росен Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във