Параграф22 Daily

§22 Новини

Деца дойдоха на гости в полицията

Служители на Областната дирекция на МВР- Шумен запознаха децата от Детски център "Многоточие" с работата на полицията, безопасността на пътя, в училище и в дома, сочи БНР.

В една от лабораториите по криминалистика децата научиха от Добромир Дойчинов  как се правят полицейски регистрации, как се свалят отпечатъци и за какво служат. В дежурната част на областната дирекция разговаряха с оперативния дежурен полицай  и научиха кога и при какви случаи се търси помощ на телефон 112.  Униформени им напомниха в опасни ситуации да не се колебаят и да набират спешния телефон. Ст. инспектор Димитър Абрашев от „Охранителна полиция“ им припомни да бъдат изключително внимателни и предпазливи когато говорят с непознати – на улицата, по телефона, да не разказват къде живеят, да не се качват в автомобили на непознати.

Посещението в полицията завърши с беседа по пътна безопасност. Инсп. Илия Господинов от сектор „Пътна полиция“ подсети децата от детския център, че при пътуване в автомобилите трябва да поставят предпазни колани, да не излизат внезапно на пътното платно когато играят, да пресичат само на обозначените места. Научиха, че пътните полицаи имат задължение да осигуряват безопасността на движението.

На учениците бяха показани полицейски автомобил, стоп палка, бадж, радиостанция и останалите атрибути. Беше пояснено за какво служи всеки един от тях. Децата научиха, че за всяко нарушение на Закона за движение по пътищата се предприемат мерки, предвидено е наказание, а за някои нарушения на децата отговарят техните родители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във