Параграф22 Daily

§22 Новини

Дегизиран като дъщеря си наркодилър се опита да избяга от затвора

Бразилски наркодилър показа изключително въображение, след като се опита да избяга от затвора, преоблечен като дъщеря си. Властите в Рио де Жанейро пуснаха видео, на което се вижда затворникът Калвино да Силва, маскиран със силиконова маска, перука, сутиен и прилепнала тениска, който по джапанки се насочва към изхода на затвора. Бдителните надзиратели обаче пресекли опита му да ги заблуди, въпреки че да Силва се докарал външно като тийнейджърка.

Дъщеря му може да бъде обвинена в подпомагане на бягство от затвора. 19-годишното момиче отишло на посещение при баща си  в затвор в Рио де Жанейро, известен като „Бангу 3”. Мъжът излежавал присъда от 73 години и 10 месеца.

Да Силва се надявал, че ниският ръст ще му помогне да се представи за момиче. Предполага се, че дъщеря му го снабдила с необходимите предмети за маскировката при предходните си посещения в затвора. Затворникът вече е правил опит да се измъкне. През 2013 г. той е сред група от 31 затворници, които бягат от „Наказателния институт на Висенте Пирагибе” в Геричино през канализационната система, но по-късно е задържан.

Сега Силва ще бъде преместен в затвор с максимална сигурност, за да се предотвратят бъдещи опити за бягство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във