Параграф22 Daily

§22 Новини

Дела за катастрофа и за изнасяне на информация да отидат в друг съдебен район

Окръжният прокурор на Стара Загора изготви предложение до главния прокурор с искане за възлагане на разследването на две досъдебни производства – за катастрофа с трима пострадали пешеходци и за разгласяване на информация без разрешение на прокурор, на съответна прокуратура в друг съдебен район в страната.

По първото досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора като обвиняем е привлечен Н.М., на 18 г., за това, че на 1 октомври 2021 г., в Стара Загора, при управление на лек автомобил марка БМВ, е нарушил правилата за движение като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М. и средна телесна повреда на 23-годишната П.П. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и друга жена, която е с установена лека телесна повреда след медицинска експертиза.

Второто досъдебно производство е на Окръжна прокуратура-Стара Загора и е образувано за разгласяване на информация от служители на МВР, представляваща следствена тайна, без разрешение на наблюдаващия прокурор.

Изнесените данни са по разследване на Районна прокуратура-Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми. Материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във