Параграф22 Daily

§22 Новини

Делегация на Главна прокуратура е на посещение в Македония

Главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Борислав Сарафов и завеждащият отдел "Международен" във Върховната касационна прокуратура (ВКП) Цветомир Йосифов са на посещение в Македония в понеделник и вторник (20 и 21 април) по покана на македонския главен прокурор Марко Зврлевски.

По време на визитата ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между двете прокуратури. Документът предвижда осъществяване на взаимодействие по линия на противодействие на организираната престъпност и корупцията, трафика на хора, незаконната търговия с оръжие, икономически престъпления, взаимодействие по въпросите на екстрадицията, трансфер на осъдени лица и правна помощ по наказателни дела. Дейността ще бъде осъществявана в съответствие с действащото законодателство в двете държави, съобщиха от прокуратурата.

Цацаров и колегите му ще се срещнат с президента на Съвета на прокурорите Петър Аневски, с ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупцията Йован Илиевски, с директора на Академията за съдии и прокурори Анета Арнаудовска.

По време на посещението ще бъде дискутирано и създаването на Балканска мрежа на главните прокурори, която беше предмет на обсъждане между Цацаров и Зврлевски на 29.09.2014 г. в рамките на визита на македонска делегация у нас.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във