Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото "Цветанов" не е за незаконно подслушване – няма такова обвинение и никога не е имало

На излизане от заседателната зала, адвокатът на Цветан Цветанов - Менко Менков посочи, че поредното дело "Цветан Цветанов и компания" - "не е за незаконно подслушване. Никой няма обвинение за незаконно подслушване и никога не е имало", заключи той.


"По време на отвличането на Лара, Цветан Цветанов отдавна не е бил министър на вътрешните работи", каза още Менков. По думите му, той и Цветанов се натъкват на много интересни обстоятелства по самото дело. "Обстоятелствата за използването на тази техника - кечъри в резиденция "Бояна" по отвличането на Лара е съгласувано със служебния  министър-председател Марин Райков и с Главния прокурор Сотир Цацаров", каза още Менко Менков и допълни, че няма нищо нерегламентирано в участието на такава техника. "Така че трябва да изчакаме прокуратурата да си разпита свидетелите и да се приключи делото", каза още Менков.


За да се композира това обвинение срещу Цветанов, по времето на мандата на служебното правителство, прокуратурата без никакво правно основание, се опитала да наложи на МВР да издаде вътрешноведомствен нормативен акт, който да усъвършенства дейността на тези автомобили, допълни адвокатът на Цветан Цветанов. „Дейността на тези автомобили е регламентирана много преди това, много преди министър Цветанов. Те не разполагат със средство за подслушване – всички свидетели го казаха. Те не представляват специално разузнавателно средство по смисъла на закона”, обясни още Менков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във