Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото "КТБ": Сашо Диков пита защо съдът не иска да разпита Цветан Василев

Защо съдът не иска да разбита главния подсъдим по делото "КТБ" Цветан Василев. Този въпрос отправи журналистът Сашо Диков лично към съдия Виржиния Петрова по време на днешното заседание в спецсъда. И получи отговор, че това не е така и Василев задължително ще бъде разпитан, когато това е възможно.

Както е известно, в последните години Цветан Василев се намира в Белград и поради тази причина съдът отказва да го разпита. Известният журналист напомни на съдията, че законът позволява разпит и по Скайп. Виржиния Петрова от своя страна увери, че е запозната с текста на закона.

Иначе на днешното заседание за втора поред седмица говори третият прокурорски свидетел - Албена Андреева, която отговаряше на въпроси на защитата. От показанията на Андреева се потвърди вече известната информация, че тя и основният свидетел по делото Бисер Лазов живеят на семейни начала.

Освен това Андреева и Лазов имали съвместен бизнес, за който свидетелката не можа да каже нито предмета на дейност, нито какви активи притежава дружеството. За ролята си във фалиралата банка Андреева каза следното: "Цветан Василев беше над всички, на него е подчинен Бисер Лазов, а на Бисер Лазов съм подчинена аз."

Албена Андреева се затрудни да си спомни дали е придобивала различни активи на дружества след фалита на КТБ. Според тезата на защитата, Андреева и Лазов са се облагодетелствали с имоти, разграбени от банката, а в замяна сега са се превърнали в свидетели по делото срещу Цветан Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във