Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото САПАРД излезе в „лятна ваканция"

Делото САПАРД за пореден път удари на камък. Процесът за прането на 7,5 милиона евро, източени по програмата САПАРД, за пореден път беляза провал в Софийския апелативен съд. За пореден път делото бе отложено, след като и днес не можа да се осъществи конферентна връзка с швейцарската страна. В Германия и Швейцария обаче за източването на въпросните 7,5 милиона по програмата има двама осъдени, които вече излежават ефективните си присъди. Именно с тях българският съд искаше да осъществи конферентна връзка, за да ги разпита като свидетели по делото.


След като миналият път обаче връзката с Швейцария не стана, се очакваше на специално съгласуваната днешна дата - 30 юни, да има положителен развой на събитията. Те обаче се преповториха, след като повече от час техниците на САС не успяха да осъществят връзка с швейцарските си колеги. Така делото се отлага чак за 23 септември.


Междувременно пред съда и днес не се явиха повечето обвиняеми. Марио Николов и съпругата му за пореден път не застанаха пред съдебния състав, а за Иванов се знае, че е заминал в чужбина и не може да бъде открит.


Единствено подсъдимият Валентин Ангелов показа постоянство, като отново бе единственият от шестимата, застанал на съдебната скамейка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във