Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото САПАРД отново „удари на камък”

Софийският апелативен съд и днес не даде ход на възобновеното дело за пране на 12,8 милиона лева по програмата САПАРД, "поради обективна невъзможност да бъде извършен разпитът на германски свидетел".


На предишното заседание, чрез видеоконферентна връзка, трябваше да бъде разпитан свидетел от Швейцария, но това не се случи поради технически проблеми.Тогава обаче съдът уточни, че няма данни за проблеми с провеждането на такъв тип разпит с германския свидетел по делото и определи това да бъде свършено днес. Междувременно са продължили и опитите на съдебните власти за разпит на швейцарския гражданин.


На днешното си заседание съдът докладва, че в писмо, получено на 23 юни от Прокуратурата в Швейцария става ясно, че компетентните власти там имат готовност за провеждане на разпит на техния гражданин на 30 юни. Липсва обаче отговор от страна на германските власти. Така, днешното заседание отново се провали.


Следващото заседание ще се проведе на 30 юни от 14 часа, когато се очаква да бъде разпитан посредством видеоконферентна връзка швейцарецът.


Адвокатът на подсъдимия Марио Николов - адвокат Менко Менков, поиска отлагане поради служебен ангажимент в Специализирания съд. Въпреки това, съдът не промени датата, а междувременно насрочи дата за още едно заседание - 7 юли от 13 часа. На него се очаква да бъдат изслушани и банковите експертизи.


На днешното заседание от подсъдимите се яви единствено Валентин Ангелов, а останалите бяха представлявани от адвокатите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във