Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото Станишев върнато в следствието

Делото срещу бившия премиер Сергей Станишев за изгубените тайни документи е пратено в Националната следствена служба (НСлС) за продължаване на разследването.


Наблюдаващият прокурор иска да бъдат събраниnbsp; доказателства за изясняване на вината на бившия премиер - дали има умисъл при извършване на престъплението и дали е съзнавал обществените последици.


Станишев трябва да отговаря за загубата на три секретни доклада от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Документите са били връчени на Станишев лично и срещу подпис, като според прокуратурата деянието е извършено в периода от 4 ноември 2005 г. до 10 септември 2009 г.


Миналата година прокуратурата поиска освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административна глоба на Станишев, ноnbsp; съдът го върна на прокуратурата, тъй като държавното обвинение не беше мотивирало предложението си. Сетне съдът отново върна случаяnbsp; с обяснението, че не е уточнено къде премиерът загубил секретните доклади. Сега прокуратурата твърди, че са затрити в Министерския съвет, но явно липсват достатъчно доказателства, след катоnbsp;nbsp; следователи отново поемат делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във