Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото за блъснатия Паоло тръгна по съкратената процедура

Окръжният съд в Стара Загора даде ход на делото по съкратената процедура срещу Георги Сапунджиев. Срещу Георги Сапунджиев е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. На 2 юни Сапунджиев прегази с автомобила си в пешеходната зона на Стара Загора 4-годишнияпт Паоло Иванов. В момента съдебният състав, със съдия Ива Стефанова разглеждат искането на защитата на Сапунджиев да бъде променена мярката за неотклонение „задържане под домашен арест” на една от другите две мерки – подписка или парична гаранция. На това искане на защитата не възразиха и адвокатите на семейство Иванови, родителите на Паоло.

По-рано старозагорци се събраха на протест, за да поискат ефективна присъда и по-строги закони за шофьорите убийци у нас, съобщи Нова телевизия. Неприятна сцена се разигра пред вратите на съдебната зала. Свидетелка на жестокия инцидент обвини адвоката на Сапунджиев, че използва като доказателства лъжесвидетелски показания. "Сапунджиев никога не е бил удрян, както твърди защитата му", заяви младата жена.

Последва кратка остра размяна на реплики и закана за саморазправа. "Не ме заплашвайте пред камерите!", заяви свидетелката. Майката на Паоло беше категорична: "В никакъв случай условна присъда! Защото хората ще си помислят, че в България може да се прави всичко и да остава безнаказано".

Facebook logo
Бъдете с нас и във