Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото за конфискация срещу "братя Галеви" продължава през 2020 г.

Окръжен съд - Кюстендил насрочи поредната нова дата за заседание по делото, което КПКОНПИ води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни и като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. До 21 февруари 2020 г. трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към счетоводно - икономическата експертиза по делото.

На днешното си заседание съдът прие допълнителното заключение към счетоводно - икономическата експертиза. Поставена беше допълнителна задача на трите вещи лица, изготвили експертизата, които получиха удостоверение за достъп до банковите сметки на двама от ответниците по делото. Определен беше и краен срок за изпълнение на неизпълнена до момента съдебна поръчка, касаеща разпит на двама свидетели от Република Сейшели.

Делото е заведено от КПКОНПИ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила осъдителните им присъди по делото за организиране и ръководене на престъпна група.

Facebook logo
Бъдете с нас и във