Параграф22 Daily

§22 Новини

Делото за Милен Цветков продължава с разпити на свидетели

С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Жената, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката катастрофа миналия Великден, в която загина журналистът, беше сред първите разпитани в продължаващия в Софийския градски съд процес. Жената е чакала с автомобила си на червен светофар, когато чува първо  силен удар и вижда две коли – едната останала в центъра на кръстовището, а другата продължила до мантинелата в близост до намиращата се там метростанция. Тя е дала и първоначалната информация за поведението на хората в двете коли, видяла е как Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат, като каза, че поведението им я е изненадало.

Според нейните показания и тези на съпруга ѝ Цветков е излязъл сам от автомобила си, а хората, които са се намирали в близост, са отишли да му помогнат. След това е бил поставен да седне на светофара, докато изчака линейката. Семейството, което разказа първите си впечатления, останало около 5 минути на мястото на катастрофата, след което си тръгнало.

Показания даде служител в мол, който се намира в близост и който оказал първа помощ на Цветков и който също телефонирал на тел. 112. Разпитите продължават с очевидци, които съдът основно пита дали Кристиан Николов е оказал помощ на Милен Цветков и в каква кондиция е бил.

На първото заседание във вторник показания даваха годеницата и приятели на подсъдимия Кристиан Николов. Те разказваха за купона, на който са били преди деня на катастрофата, колко са пили и употребявали ли са наркотици. И въпреки че прокуратурата съобщи за открити три вида упойващи вещества в кръвта на младия мъж, заради което той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на Цветков, никой от приятелите му не каза да го е видял да се дрогира. "Дали някой го е видял да взема, дали не го е видял, за нас това няма никакво значение, важна е обективната находка, това, което са намерили в организма му", коментира показанията адвокатът на наследниците на Милен Цветков Менко Менков.

По време на разпита си годеницата на Кристиан Николов -  Симона Цанкова - която е била в джипа, с който той удари колата на Цветков, каза, че Кристиан е бил първият, който се опитал да му окаже първа помощ. Че за това има и свидетели твърди и адвокатът на подсъдимия Константин Симеонов: "В дадения случай неговата помощ може да не е решаваща. Най-вероятно в конкретния случай, за съжаление, Милен Цветков не е имал никакви шансове. Просто той е едно нормално момче".

Facebook logo
Бъдете с нас и във