Параграф22 Daily

§22 Новини

Демби остава в ареста за притежание на наркотици

Димитър Вучев-Демби остава в ареста по обвинението в притежание на наркотици, реши Софийският градски съд. Той е бил задържан на 2 декември т. г. в София.

Демби бил спрян в колата си от полицаи в кв. “Борово” в София, след което пазителите на реда претърсили къщата му. Били са поне 20 униформени със специално обучени да намират наркотици кучета, разказа адвокатът на Демби Иван Антонов. По негови думи полицаите не открили нищо, но въпреки това задържали клиента му. Следващата вечер обаче се върнали в къщата и открили пликове с марихуана. Според Антонов операцията по задържането на клиента му е режисирана и предварително планирана. Твърди, че още на 1 декември Вучев знаел какво го очаква.

Освен като герой ветеран от ъндърграунда Демби е познат и като един от основните свидетели срещу Златомир Иванов-Баретата. Това лято в двора на къщата на Вучев бе хвърлена бомба за сплашване. Това не бе първи опит за покушение срещу него.

През 2006 г. неизвестни стреляха по неговия автомобил, в което се возела и жена му. Година по-рано пък охранител на Демби загина от бомбен взрив в автомобил край Долна баня.

Facebook logo
Бъдете с нас и във