Параграф22 Daily

§22 Новини

Ден на отворените врати в Националната следствена служба

В Националната следствена служба се проведе „ Ден на отворени врати", организиран по случай 140-та годишнина от подписването на Търновската конституция. На събитието присъстваха студенти от Юридическите факултети на Софийския университет,  УНСС и Нов български университет, както и ученици от  55 СУ „Петко Каравелов“- гр. София. Присъстващите  бяха посрещнати от Директора на НСлС  и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов и от тримата му заместници - Юлиана Петкова, Ивелина Христова и Магдален Маринов, както и от ръководителя на Аналитичното звено и говорител на НСлС – Мария Павлова, председателя на Камарата на следователите в България - Петко Петков и завеждащите отдел „Стопански“ - Румен Киров и  отдел "Криминалистика" - Даниел Цонков.

Борислав Сарафов представи работата на ръководената от него институция, след което заместниците и колегите му разказаха подробно за спецификата на следователската професия, способите и стандартите за събиране на доказателства и провежданите конкретни  действия от следователя в хода на разследването. На присъстващите беше показан видеоматериал, съдържащ автентични архивни кадри от знакови дела, разследвани от НСлС.

Участниците в „Деня на отворените врати“ в НСлС  разгледаха криминалистичните лаборатории, мобилен център за разследване, оборудван със съвременна криминалистична техника и бяха разведени в специално оборудваните помещения за разпити, за извършване на разпознаване и за криминалистическа регистрация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във