Параграф22 Daily

§22 Новини

Денонощието в цифри

През изминалото денонощие служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 96 криминални престъпления на територията на страната, в т.ч. и на взломни кражби. Става думаза населени места като Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Плевен, Разград, Русе, Сливен и Стара Загора.


По данни, въведени в Автоматизираната информационна система Издирвателна дейност на полицията, са обявени за издирване нови 53 и са снети от отчет 78 души.


Специализирани полицейски операции по различни направления са проведени от Столичната и областна дирекция на МВР - Плевен. Задържани са 120 души, от които: 6 обявени за издирване; 25 извършители на престъпления; 41 криминално проявени. Съставени са 72 акта и 47 предупредителни протокола.


На границата са задържани 22 чужди граждани, преминали от Република Гърция през зелената линия. На различни ГКПП от багажа на влизащи в страната български и чужди граждани са иззети общо 970 недекларирани кутии с различни марки цигари.


Тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на Столичната и на областните дирекции на МВР във Варна, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Пловдив и Хасково.


Ликвидирани са общо 210 пожара. С преки материални щети са 39 от тях, без нанесени материални щети са 171. Извършени са 56 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във