Параграф22 Weekly

§22 Новини

Денонощна охрана за ЖК Бенковски - Ямбол

Община Ямбол въвежда денонощна охрана във втория по големина жилищен комплекс в града - ж.к. "Георги Бенковски" , съобщиха от пресцентъра на местната власт.


Основно задължение на охранителите е да се грижат за опазване на общинската собственост - детски и спортни площадки, зони за отдих и др. Те ще съдействат и за подобряване на реда и сигурността в квартала. За наблюдение на обектите и по-добра оперативност се ползва и патрулен автомобил, обозначен с инициалите на охранителната фирма "Тетбрюле 2", с която общината има сключен договор.


Това са част от мерките, които общината предприема за подобряване на условията на живот в к-с "Бенковски", който е в известна степен изолиран от останалата част на града и граничи с ромския квартал. Паралелно с това специална охрана ще има в района на бл.18 в кв. "Райна Княгиня". Целта е превенция за опазване собствеността в жилищната сграда, в която преобладаваща част са общинските жилища.


За опазване на лесопарк "Боровец" от началото на седмицата бе въведена охрана и в района на хълма. Мерките се изпълняват от ДЗЗД "Сигурност на Ямбол". Целта е да се прекрати поголовното изсичане и унищожаване на растителността в парка, където започна и мащабна залесителна кампания. Заедно с изгражданата ограда, нощните дежурства са допълнителна мярка срещу посегателства в парка. За по-ефективен контрол по опазване на общинската собственост и обществения ред в района, действията на охранителите ще са в координация със служителите на МВР и на СПООР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във