Параграф22 Daily

§22 Новини

Депутат: Какво свърши Фондът на фондовете за 4 години? Една нула!

Ако имаше парламентарен контрол, гафове, като днешния, с пресконференцията на Фонда на фондовете можеше да не се получават. Тази теза разви депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Днес, в дневния ред на извънредното заседание на парламента, влезе и предложението на БСП да се възстанови парламентарния контрол всеки петък. Припомняме, че той бе отменен като от част от мерките на извънредното положение и в момента министрите отговарят на депутатите само в писмена форма.

„Нормално е правителството да бъде контролирано, за да не се получават гафове. Гаф е днешната пресконференция на Фонда на фондовете. Убеден съм, че половината от вас не знаят какъв е тоя Фонд на фондовете, който е създаден през 2016 г. Това е, защото до момента не са свършили нищо, нула. Няма един лев, който да е стигнал до реалната икономика. За да не става подобен гаф, че едни пари ще бъдат пренасочени, ако има парламентарен контрол, Томислав Дончев можеше да обясни какво прави този Фонд и има ли смисъл от съществуването му“, аргументира се соцдепутатът Драгомир Стойнев.

„Излезте и кажете какво в продължение на 4 години е свършил Фондът на фондовете при заделени 327 млн. от ОП „Конкурентоспособност“? Нула!“, заяви Стойнев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във