Параграф22 Daily

§22 Новини

Депутат от Блока на президента Порошенко иска разследване за корупция на премиера Яценюк

В украинския парламент – Върховната рада, е постъпило предложение за създаване на временна депутатска анкетна комисия, която да разследва фактите за корупция на премиера на страната Арсений Яценюк. Инициатор на предложението е парламентаристът от фракцията "Блок на Петро Порошенко" Сергей Каплин.
Освен премиера предложението предвижда и разследване на фактите за корупция и на редица министри на страната през първите 100 дни на кабинета "Яценюк", веднага след промяната на властта в Киев през миналата година. Украинците запомниха това време единствено с галопиращата инфляция и с обезценяването на националната валута – гривната.

Проектът за постановление на Украинската Рада предвижда създаване на временна анкетна комисия в националния парламент, която да разследва защо държавната финансова инспекция е блокирала изплувалите сериозни факти за разкрити корупционни схеми на премиера на страната и на членове на неговото правителство за няколко милиарда долара.

Това е пореден удар срещу проамериканските крайни нациоиналисти в Киев, обединени около личността на Арсений Яценюк, който им нанасят по-умерените и проевропейски политици в Киев, разбиращи безизходното вече положение на тяхната страна, претърпяла пълно военно порожание в Донбас, предполага ТАСС. Днес, милиардерът Коломойски, който е и губернатор на Днепропетровска област в Украйна обяви, че ръководителите на двете проруски сепаратистки републики - ДНР и ЛНР, са били напълно законно избрани и затова са носители на легитимна власт.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във