Параграф22 Daily

§22 Новини

Депутат отмени фиш на КАТ. Той отрича и твърди, че го е платил

"Хасковски депутат е глобен за неправилно паркиране на лек автомобил и след скандал с униформени фишът е отменен". Ситуацията се е разиграла на главната улица до общинската администрация в Харманли около 11 часа на 22 април тази година, твърди харманлиецът Николай Георгиев, който публикува и снимка от момента на нарушението. На фотосът се вижда, че луксозната кола е спряна в
лентата за насрещно движение, близо до пешеходната пътека, сочи Haskovo.net.

Георгиев обясни, че снимката е правена от негов познат и беше категоричен, че лекият автомобил Фолксваген Пасат е бил шофиран от депутата д-р Георги Станков от ГЕРБ. След като е глобен, лично народният представител вдигнал скандал на униформените от патрулния автомобил, които съставили фиш за неправилно паркиране за автомобила на народния представител, твърди Николай Георгиев.  "Депутатът се е държал арогантно със служителите на полицията, след което отива при началника на Районното управление в Харманли и дежурният патрул е привикан в управлението. Веднага фишчето е било анулирано от началника на Районното управление на полиция в Харманли", пише Николай Георгиев в профила си в социалната мрежа. "Ако беше някой случаен гражданин, дали при явно нарушение, фишът ще бъде анулиран?", пита харманлиецът. Той се опасява, че документът може да отлежава в някое чекмедже, след като се разгласи случаят.

Потърсен за коментар депутатът д-р Георги Станков категорично отхвърли обвиненията за саморазправа с униформени и отрече да е оказвал натиск върху полицаите от патрула и върху началника на полицията в Харманли. "Единственото вярно е, че имам фиш за неправилно паркиране, който вече съм платил. Сгрешил съм като съм паркирал в нарушение и адмирирам действията на полицаите, защото така трябва да бъде. Длъжен съм да си платя", заяви народният представител, който изпрати копие от фиша и обеща да представи копие от платежното, защото в момента не е до него. Той обаче заяви, че датата на нарушението е различна от посочената и твърди, че глобата му е за друг автомобил.

Според него публикуваната във фейсбук информация е лъжа и смята, че се прави на политическа основа, защото идват избори и целта е името му да бъде опетнено. Заяви, че ще си търси правото
по съдебен ред.Потърсен за коментар за изясняване на ситуацията началникът на Районното управление в Харманли Пламен Митев лаконично заяви: "На по-късен етап" и затвори телефона.

Шефът на Областната дирекция на МВР в Хасково ст. комисар Ангел Цанков отказа да коментира случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във