Параграф22 Daily

§22 Новини

Депутатите отхвърлиха временната комисия на ГЕРБ за СРС

Депутатите отхвърлиха проекторешението за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на специални разузнавателни средства (СРС) от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание. "За" гласуваха 82-ма депутати, 69 бяха "против" и 64 се въздържаха.

Предложението на ГЕРБ беше подкрепено само от ДПС, които поискаха обхвата на комисията да се разшири с изясняване на всички факти и обстоятелства за "оказан полицейски натиск и тормоз върху членове, активисти и симпатизанти на политически партии и кандидати за народни представители". От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" обърнаха внимание на сътрудничеството между ГЕРБ и ДПС относно предложението за създаване на комисията.

Дебатът продължи около два часа и половина. 46-ото Народно събрание бе избрано под недопустим натиск от МВР, заявиха от ГЕРБ. ДПС пък посочиха, че не може да се възстановява демокрация с недемократични средства. А "Има такъв народ" обвиниха двете формации в лицемерие. БСП призоваха ГЕРБ към смирение и посочиха, че служебното правителство е ограничило купения вот.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във