Параграф22 Daily

§22 Новини

Десет години и един месец затвор и 15 000 лева глоба за трафик на хора

По внесен от Районна прокуратура-Плевен обвинителен акт, А.П. бе осъден на десет години и един месец лишаване от свобода при строг режим и на глоба в размер на 15 000 лева за трафик на жена, с цел проституция – престъпление по НК.

А. П. е признат за виновен от Районен съд – Плевен за това, че през периода март – май 2011 г., при условията на продължавано престъпление, набрал отделно лице (жена от Плевен) с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието ѝ. В края на март 2011 г.  транспортирал същата жената от Плевен до Виена, Република Австрия, като я превел през границата на страната през ГКПП Калотина, а през април 2011 г. я транспортирал от Виена, Република Австрия, до град Шверценбах, Конфедерация Швейцария, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й - престъпление по НК.

А. П. е признат за виновен и по обвинението за това, че през периода март 2011 г. – септември 2012 г., при условията на продължавано престъпление във Виена, Република Австрия и  в град Шверценбах, Конфедерация Швейцария, използвал същото лице, пострадало от трафик на хора, за развратни действия.

При постановяване на присъдата, съдът е взел мярка за неотклонение задържане под стража и подсъдимият А.П. е задържан в съдебната зала.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във