Параграф22 Daily

§22 Новини

Десет километра задръстване край Русе заради срив в митниците

Огромни колони от тирове изчакват часове на граничния пункт "Дунав мост" край Русе. Опашката е над 10 километра и достига до съседния град Мартен. Причината е срив в системата на митниците за измерване на товарни автомобили, който е станал вчера вечерта.Стотици камиони са се наредили от двете страни на пътя Русе-Силистра, а шофьорите са възмутени, тъй като нямат информация какво се случва на границата.

Забавянето води до проблеми освен за водачите, така и за транспортните фирми. Шофьорите трябва да спазват и почивките. Докато проблемът бъде отстранен, данните се въвеждат ръчно, а за облекчаване на трафика е отворено още едно гише за камиони.

От 20.00 часа на 13.11.2019 г. е обявена неработоспособност на модул „Пътни такси и разрешителни режими” поради възникнал проблем с въвеждането на нови записи в системата. Товарните превозни средства се обработват по аварийна процедура, което може да предизвика забавяне при обработката. Работи се по отстраняване на проблема, който засяга единствено обработката на товарни автомобили на ГКПП. Няма затруднения при обработката на леки автомобили.

<!-- right -->От Агенция "Митници" съобщиха, че днес, към 10.35 часа, е възстановена напълно работоспособността на модул "Пътни такси и разрешителен режим". На най-натоварените пунктове са осигурени допълнителни трасета и служители с цел ускоряване на обработката. През нощта пътните такси и разрешителните режими за товарните автомобили се обработваха по аварийна процедура поради непланирано спиране на модула по технически причини. Спирането нямаше отражение върху трафика на леки автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във