Параграф22 Daily

§22 Новини

Десет месеца затвор за подсъдим, обвинен за престъпления по транспорта и наркотици

Районна прокуратура - Враца, Териториално отделение - Мездра, приключи делото срещу П. Ц., привлечен към наказателна отговорност за извършени от него пет престъпления – управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС след употреба на наркотици, в едногодишен срок от наказването му по административен ред, държане на наркотични вещества и отглеждане на коноп. Деянията са квалифицирани по НК.

В периода 11 юни 2021 г. - 1 юли 2021 г. подсъдимият П. Ц. няколкократно управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества. При извършени проверки с тестова система било констатирано, че водачът е под въздействието на различни видове наркотици - канабис, метадон и амфетамин.

Той шофирал, въпреки че бил в срока на изтърпяване на наказанието, свързано с лишаване от право за управление на МПС след санкционирането му по административен ред. Освен това колата, която управлявал – марка „Фолксваген“, не била регистрирана по надлежния ред.

По делото са събрани доказателства за това, че П. Ц. засял и отглеждал 10 растения от рода на конопа в с. Кален, община Мездра. В ползвания от него автомобил и в къща в същото село са били открити – коноп и амфетамин, които той държал незаконно.

Делото срещу П.Ц. било внесено в съда с обвинителен акт. Подсъдимият се е признал за виновен по всички повдигнатите му обвинения и се е споразумял с прокуратурата. Между страните е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено едно общо наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 250 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във