Параграф22 Daily

§22 Новини

Десетима са задържани при операция на ГДНП и СДВР под наблюдението на Спецпрокуратурата

Десетима са задържани при операция та ГДНП и СДВР, осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратураДобрата комуникация между институциите доведе до успешен резултат, заяви главният секретар на МВР. Органите на реда доказаха, че могат да се справят с тежка операция. Това каза главният секретар на МВР г. комисар Ивайло Иванов на брифинг по повод операцията за разследване за незаконни действия при вноса и утилизирането на отпадъци.  В него участваха говорителят на главния прокурор Сийка Милева, Ангел Илиев, административен ръководител на Специализираната прокуратура, Ангел Кънев, зам.-административен ръководител на Специализираната прокуратура и Генка Брезашка, прокурор от Специализираната прокуратура.

В операцията от МВР са участвали служители от СДВР и ГДНП, общо над 35 екипа и са проверени над 40 обекта, допълни главният секретар на МВР. Той определи операцията като една от най-трудните, но е доведена до успешен край, за което е помогнала добрата комуникация между институциите.

Говорителят на главния прокурор обяви, че като обвиняеми са задържани 10 лица. От тях 7 за организирана престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица, а други 3 – за данъчни престъпления. Един от обвинените за участие в организирана престъпна група има повдигнато и вторично обвинение, то е за управление на опасни отпадъци. Спрямо четирима от участниците в групата прокуратурата ще поиска от съда да им се наложи най-тежката мярка „задържане под стража“, за други двама – „домашен арест“.

На последния член на групата ще се изиска „парична гаранция“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във