Параграф22 Daily

§22 Новини

Десетки цистерни за гориво изгоряха при огромен в Кабул

Десетки цистерни за гориво бяха обхванати от пожар в северната част на Кабул, при което загинаха седем човека, а 14 бяха ранени, заяви афганистанското вътрешно министерство, цитирано от Асошиейтед прес. Следователи са извършили оглед на изгорелите цистерни и бензиностанция, обхваната от избухналия снощи пожар. Засега няма данни дали става дума за злополука или за саботаж.

Пожарът е избухнал в същия ден, в който САЩ и НАТО официално започнаха последния етап от изтеглянето на своите войски от Афганистан. Говорител на вътрешното министерство в Кабул каза, че пожарът е избухнал, след като искра е подпалила една от цистерните, а после огънят е обхванал и околните цистерни. При пожара са пострадали домове и близка бензиностанция, а електричеството на голяма част от афганистанската столица е било прекъснато. Шофьори на камиони блокираха днес пътя към района, искайки обезщетение от правителството.

Огънят е избухнал малко след като жителите на преобладаващо мюсюлманската страна, отбелязващи свещения месец рамазан, са приключили дневния си пост. Според един от шофьорите са изгорели стотина камиона. Взривът при пожара е бил оглушителен.

Десетки цистерни са се придвижвали бавно към града, когато е избухнал огънят. Те са чакали до след 21:00 часа, когато се разрешава на големите камиони да влизат в Кабул.

Facebook logo
Бъдете с нас и във