Параграф22 Daily

§22 Новини

Десислава Ахладова положи клетва като пореден правосъден министър

Новият правосъден министър Десислава Ахладова положи клетва в Народното събрание. Това стана, след като депутатите приеха оставката на досегашния министър Данаил Кирилов. До рокадата се стигна, след като Кирилов се оттегли от поста на 26 август, без да обяви мотиви за това.

Досега Десислава Ахладова бе зам.-министър на правосъдието.

Тя е бивш съдия. В политиката  влезе, докато беше председател на Административния съд в Перник. Преди това години наред е била началник на Районния съд в миньорския град. Като зам.-министър досега отговаряше за дирекциите “Българско гражданство“, "Взаимодействие със съдебната власт“, Агенция по вписванията, Централния регистър на особените залози и др.

В министерството Ахладова влезе с екипа на Цецка Цачева и беше неин заместник, а след това остана зам.-министър и при Данаил Кирилов.

И още:

Не познавам Делян Пеевски. Това обяви новият министър на правосъдието Десислава Ахладова на пресконференция в парламента, след като бе избрана на поста. Без да й бъде задаван въпрос, тя поиска да изясни, че не отговаря на истината това, че е купувала жилище на преференциална цена.

Интересно!

Facebook logo
Бъдете с нас и във