Параграф22 Daily

§22 Новини

Десислава Пиронева присъства на откриването на новата сграда на турския Касационен съд

Заместник главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева присъства на откриването на новата сграда на Касационния съд в гр. Анкара. Tя е там по покана на Председателя на Касационния съд на Република Турция Мехмет Акарджа. Събитието е част от церемонията по откриването на съдебната 2021-2022 г. и от Международния симпозиум за високи постижения във върховните апелативни съдилища.

На церемонията по откриването на новата сграда присъства и президентът на Република Турция Реджеп Ердоган, магистрати от три континента - Европа, Африка и Азия, главни прокурори и съдии от балкански страни и много магистрати от Република Турция, както и представители на различни министерства и институции, на университетите в Анкара, адвокати, учени и общественици. „Сградата е колосална, изградена да отговори на всички нужди на модерното правораздаване“, заяви след откриването заместник главният прокурор Десислава Пиронева.

За 2 години и половина новата сграда на Касационния съд в Анкара, която официално бе открита на 1 септември 2021 г., е проектирана, изградена и открита. Тя има характеристиките на селджукската и османска архитектура, със затворена арка от 420 000 кв.м.

Facebook logo
Бъдете с нас и във