Параграф22 Daily

§22 Новини

Дете падна от ескалатор в мол

Четиригодишно дете е с опасност за живота след падане от ескалатор в търговски център във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Детето е било поверено на грижите на аниматори в развлекателен център в мола.


По неясни причини, то напуснало детския кът, подпряло се на движещия се гумен парапет на ескалатора, който го повлякъл и го съборил от височина около 10 метра.


Пострадалото дете е отведено незабавно от Бърза помощ в МБАЛ Св. Анна , където е настанено в реанимация с множество фрактури. Състоянието му е много тежко.


Разследването е за причиняване на средна или тежка телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие. Установено, че на работа са били трима аниматори и рецепционист, присъствал е и зам.-управител на фирмата, която стопанисва детския кът. В момента текат разпити на тези лица. По думите на Йотова усилията са насочени към това да се разбере кой какви отговорности е имал към безопасността на децата и респективно не ги е изпълнил.


Разпитани са и двама свидетели, видели падането на детето. На прокуратурата ще бъдат предоставени и видеозаписите от охранителните камери, които вече са иззети от полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във