Параграф22 Daily

§22 Новини

Детегледачка, направила опит за кражба от дом в кв. Лозенец, е предадена на съд

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемата С. С., на 26 г., за това, че чрез използване на техническо средство (ключ), е направила опит да отнеме чужди движими вещи на обща стойност 1176,08 лева от владението на собствениците им Д. К. и Д. Щ., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останал недовършен по независещи от С. С. причини.

Д. К. и Д. Щ. живеели с децата си в жк. „Лозенец“, София. В края на юни 2019 г. Д. Щ. наела обвиняемата С. С. за детегледачка. От август 2019 г. до началото на ноември 2019 г. от жилището на Д. К. и Д. Щ. изчезнали парични суми и бижута и те се усъмнили, че кражбите вероятно са извършени от С. С. По тази причина в жилището била монтирана камера. На телефона на Д. К. било инсталирано приложение за достъп до видеокамерата.

На 19 ноември 2019 г. Д. К. и Д. Щ. излезли от дома си. Преди това Д. Щ. заключила кабинета в жилището и скрила ключа. В жилището останала С. С. и едно от децата. Около 9.11 ч. на същата дата Д. К. получил на телефона си сигнал, че видеокамерата в кабинета му засича движение и записва. Тогава Д. К. видял как обвиняемата тършува из мебелите и взима пликове, в които съхранявал парични суми. Д. К. веднага уведомил Д. Щ. и тя подала сигнал на телефон 112.

Около 9.40 ч. Д. К., Д. Щ. и полицейски служители от 4 РУ-СДВР били пред жилището. Д. Щ. отключила входната врата и влязла вътре с полицейските служители. В този момент С. С. се намирала в спалнята пред отворен шкаф. Полицейски служител заявил на обвиняемата, че се извършва проверка и да извади всичко, което има в себе си. С. С. извадила хартиен плик, съдържащ пари - банкноти в различни валути и с различен номинал, и го хвърлила на пода. Паричните средства били в общ размер 1176,08 лева. Обвиняемата С. С. била задържана от полицейските служители, веднага след това в жилището били извършени действия по разследването.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу С. С. да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във