Параграф22 Weekly

§22 Новини

Детонираха бомбата под колата на адвокатка в Пловди

Сапьори детонираха, с контролиран взрив, бомбата в Пловдив, поставена под автомобила на известната адвокатка Евелина Божикова. При детонацията се получи малък взрив. Районът продължава да бъде отцепен. Специалистите разшириха периметъра преди екшъна.


Адвокат Евелина Божикова каза, че не е получава заплахи за живота си сега.Миналата година през февруари е получавала заплахи за бомба в дома си.


Съмнителният пакет, закрепен под автомобила марка "Тойота", бе забелязан в 7 часа сутринта от служители на фирма. Движението в района на улица "Хр. Г. Данов" веднага бе отцепено. Междувременно адвокат Евелина Божикова замина за Лондон на гости на сина си.


Адвокат Божикова се занимава с дела от висок обществен интерес. Последният случай, при който името й нашумя, бе дело, свързано със злоупотреби с бюджета на община Родопи.


Тя е съпруга на бившия зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков, а дъщеря й - Марта Божикова, беше за кратко зам.-кмет на Пловдив.


Това е вторият инцидент с кола на известен пловдивски адвокат за няколко дни - преди бе запален джипът на адвокат Иван Иванов. Сигналът е получен на тел. 112 тази сутрин около 7 ч.


Според съседи миналата годината районът също е бил отцепен, заради заплахи за бомба в същата сграда. Информацията бе потвърдена и от самата Божикова.


През 2011 г. отново е имало заплаха за бомба, разказа съпругът на Божикова, Севдалин. Той уточни, че тогава е имало кутия от обувки, увита с проводници. Божиков е разбрал за бомбата сутринта, като е станал. Той е видял, че има хора около колата и след като слязъл е научил, че се работи по сигнал за бомба.


Семейството не е притеснено от третата поредна заплаха за бомба.


Адокат Божикова в момента работи в Пловдивския общински съвет. Дъщеря й Марта е бивш зам.-кмет по европейските политики в мандата на Славчо Атанасов. Съпруг на адвокатката е бившият зам.- министър на правосъдието Севдалин Божиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във