Параграф22 Daily

§22 Новини

Деветима задържани в Асеновград за побой над полицаи

Деветима мъже са задържани в Районното полицейско управление в Асеновград след сбиване помежду им и побой над полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 21.30 часа снощи, при обход на маршрута в района на изхода на Асеновград, полицейски автопатрул реагирал на кавга между група местни жители във видимо нетрезво състояние, които се превозвали с четири каруци.

Полицаите ги спрели в района на кръстовището на улиците "Цар Иван Асен II" и "Миньор". Докато продължавали разправията, хората от каруците се разделили на две групи, с обиди и заплахи тръгнали срещу пазителите на реда. С лопати, вили и дървени летви в ръце те обградили полицаите.

Мъж замахнал с лопата към един от служителите, ударил го и тръгнал към колегата му, който произвел предупредителен изстрел във въздуха, но е ударен в главата. После и двете групи се разбягали по улицата, полицаите ги последвали, но заради сериозното нараняване се наложило пострадалият служител да бъде откаран в болницата, където е настанен за лечение, уточняват в прессъобщението.

На местопрестъплението е извършен оглед. За запазването на реда в квартала са изпратени автопатрули от РУ-Асеновград и жандармерия. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия.

В районното управление са отведени деветима мъже, на възраст от 22 до 49 години, които остават в ареста за 24 часа. Установява се съпричастността на всеки от тях към случилото се, изяснява се кой от тях е нанесъл удар на по-тежко пострадалия полицай.

Работата по случая продължават разследващи полицаи и служители РУ-Асеновград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във