Параграф22 Daily

§22 Новини

Дилян Игликов си тръгна от килията със селфи на телефона

Пуснаха на свобода наркодилъра Дилян Игликов от затвора във Варна преди броени дни. На тръгване от килията мъжът си е направил снимка за спомен, макар телефоните зад решетките да са забранени. Синът на Иван Досков бе осъден на три години затвор за разпространение на дрога през 2017 г. Още по време на престоя си зад решетките той си пускаше снимки от килията в социалните мрежи.

Осемчленната банда за разпространение на дрога бе разбита във В. Търново през 2016 г. от ГДБОП. Петима от ОПГ-то на 47-годишния Иван Игликов Досков бяха осъдени от спецсъда в София след споразумения със спецпрокуратурата. 8 месеца затвор получи тогава Стефан Йоргов, който обаче е починал след излизането си от затвора. Златин Григоров бе осъден на три години условно с петгодишен изпитателен срок. Също толкова получиха Галин Рендаков и Пламен Драгоев. Христофор Савов получи две години условно с 4 г. изпитателен срок, ууточнява  вестник Борба.

Тарторът Иван Досков получи през 2018 г. 7 години затвор. Групата е наблюдавана доста дълго, тъй като била много конспиративна и мнителна. Едва на 16 септември 2016 г. МВР пристъпва към операцията. Задържани са 8 души. Акцията на ГДБОП е проведена в момент, когато някои от лицата получавали част от наркотиците, като идеята била след това да бъдат разпространени на територията на Велико Търново и Горна Оряховица. Според разследващи Иван Досков е намирал марихуаната и я предавал за разпространение на другите лица в йерархията. После паричните потоци се връщали по обратния път, като достигали до него. У него бяха открити също 18 патрона и буркан със сачми. Няма данни по делото членовете да са отглеждали марихуана. Не е известно откъде ръководителят е получавал наркотика. Основният начин на разпространение бил по телефона, с кодови думи. Само за час между баща и син са били проведени 24 разговора, установили антимафиотите. Иззети били наркотици, симкарти, телефони, флашки. В един от групата бяха открити над 4 кг марихуана и други наркотици.

Преди години Досков е осъждан и лежал в Испания за същото престъпление. В търновския арест, в зората на демокрацията, мъжът си подпали дюшека, защото бил замесен във взривяването на гаража на тогавашния окръжен прокурор на болярския град Цанко Русев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във