Параграф22 Daily

§22 Новини

Димитър Бербетов беше привикан в ГД "Национална полиция"

"Потвърдихме това, което клубовете са ни казали. Дадохме нещата, които знаем като информация. И това беше, както е било няколко пъти вече", каза Бербатов. Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербетов беше привикан в Главна дирекция Национална полиция днес.

Той пристигна заедно с още двама души от екипа си. След като излезе Бербатов обясни и какво се е случило по време на самия разпит, но детайлна информация отказа да съобщи, предаде БТА. "Разговорът мина нормално, напълно нормално. Потвърдихме това, което клубовете са ни казали. Дадохме нещата, които знаем като информация. И това беше, както е било няколко пъти вече. Така че сме свикнали на това нещо", каза Бербатов, който излезе от Главна дирекция Национална полиция в Младост 4. Бербатов излезе от сградата на полицията заедно с хората от екипа си Борис Станков и Петър Величков.

"Информацията, която сме дали, е в органите на реда. Само те могат да я кажат, да я изнесат. Предполагам е информация , която не трябва да се изнася. Но самият факт, че сме тук и сме говорили, потвърждава това, че това което клубовете са дали на нас като информация, молейки ни за някаква помощ, ние сме длъжни да го направим и затова сме днес тук.", заяви той и допълни: "В какъв срок очаквам развитие по случая? Не мога да се ангажирам със срокове, има си компетентни органи. Нашето задължение като граждани е когато ни повикат тук, да подкрепим това, което е в сигнала".

По-рано днес Бербатов гостува в БНТ, където каза, че има стара българска поговорка, че власт не се дава, а се взима. "Дали ще успеем да вземем властта? Единствено и само със законови мерки, както е в закона и както е по Устав. Което правим и до момента. Давам пример с конгреса, който беше на 18-и и аз днес в телевизията казах. Даже прочетох какво пише в закона и в Устава на БФС – нищо не е нарушено".

Facebook logo
Бъдете с нас и във