Параграф22 Daily

§22 Новини

Димитър Узунов от ВСС: Ще си изиграем нещата както сме преценили

„Ще си изиграем нещата докрай така както сме преценили. Така както сме решили”. Изключително скандалната реплика е на представляващия Висшия съдебен съвет Димитър Узунов. Той заедно с още няколко свои колеги днес бяха в Хасково на церемония по встъпване в длъжност на нов прокурор. Репликата идва само ден след като в столицата граждани излязоха на протест и отново поискаха реформа в съдебната система и говореха за оставка на ВСС.

Малко след церемонията по-голяма част от журналистите напуснаха залата. В нея обаче остана репортер на Topnovini.bg без да подозира, че членовете на ВСС ще го приемат за следовател или прокурор. Този факт обаче провокира свободен разговор между членовете на ВСС и прокурорите и следователите от Хасковска област. "Останахме в залата, защото имахме въпрос към шефът на Етичната комисия Ясен Тодоров. Че има включен журналистически микрофон стана ясно след 50 минути. Едва тогава Димитър Узунов и Милка Итова от ВСС се възмутиха, че микрофонът е бил включен и заявиха на репортера ни, да не използва записа.    

Съсловните магистратски организации стават по-агресивни, заиграват се с определени политически партии и политици. Не може председателят на ВКС откакто е встъпил в длъжност де не е предложил мерки нещата да се подобрят. Освен смс-историята и Янева-гейт, нещо друго да сте разбрали", попита риторично Узунов. Според него в излезлия наскоро доклад, нямало нищо кой знае какво лошо.  

Румен Боев, който също бе в Хасково пък посочи, че при предишния министър на правосъдието Христо Иванов нищо не се е случило. Боев изуми присъстващите с изказването, че побоищата от последните дни, грабежите и нелепите инциднети завършващи със смърт им пречели на работата.

Бившият правосъден министър Христо Иванов заяви, че няма да прави коментар и че не иска да си комуникира през медиите.

Topnovini.bg потърси за гледна точка и съдия № 1 в страната Лозан Панов. Той обаче не си вдигна телефона. При негово желание сме готови да публикуваме становището му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във