Параграф22 Daily

§22 Новини

Директорът на ГД "Гранична полиция" е освободен от длъжност

Директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Милен Пенев е освободен от работа, научи "Хоризонт". Новината беше потвърдена неофициално от източници в МВР. Пенев беше назначен на поста след оставката на предшественика си Захарин Пенов заради инцидента с обърналия се камион с полицаи на българско - турската граница.

За момента не са ясни причините за освобождаването на Милен Пенев. Не е изключено това да е във връзка с критиките към работата на Гранична полиция и противодействието срещу контрабандата.

От ГД „Гранична полиция” са потвърдили отстраняването на Милен Пенев, твърди Агенция „Фокус”. Това е направила Лора Любенова, говорител на Гранична полиция. Тя обясни, че информация, свързана с причините за неговото освобождаване ще има на по-късен етап.

Милен Пенев оглави Главна дирекция „Гранична полиция", след като предшественикът му Захарин Пенов хвърли оставка. Това се случи след инцидента с обърналия се камион с полицаи на българо-турската граница. При произшествието загина един полицай.

При назначаването на Пенев, бившият МВР шеф Веселин Вучков обяви, че той заслужава за постоянно да поеме поста директор на „Гранична полиция".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във