Параграф22 Daily

§22 Новини

Директорът на ГДБОП и ректорът на УниБИТ подписаха споразумение за сътрудничество

Даваме ново начало на успешно партньорство в областта на киберпрестъпността, заявиха директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и ректорът на УниБИТ проф. Ирена Петева, които поставиха подписите си под документа за сътрудничество. На церемонията присъстваха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, заместник-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката Стефан Балабанов и Петьо Николов, представители на ДАНС, началникът  на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП комисар Явор Колев и служители на отдела.

Темата за киберпрестъпността е приоритет за страната ни и за ръководството на МВР, а ГДБОП е структурата, призвана да противодейства на този вид престъпления, припомни зам.-министър Балабанов, който от името на вътрешния министър Младен Маринов приветства инициативата. Той посочи, че в усилията си за постигане на желания резултат  ГДБОП разчита и на партньорство с редица институции. В този смисъл подписването на днешния документ е още една стъпка в правилната посока, защото за ефективно противодействие на киберпрестъпността са необходими обучени кадри, а за подготовката им – добра синергия между  науката, образованието и практиката.

Това е поредна крачка в постигането на една от целите на висшето образование – създаване на условия за реализация на студентите, веднага след дипломирането им.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във