Параграф22 Daily

§22 Новини

Директорът на Гранична полиция инспектира Дунав Мост-2

Късно снощи започна инспекцията на граничния пункт и продължи в ранните часове на днешния ден. Проведените разговори между българските власти и унгарската страна ускориха пропускането на нашите сънародници, пътуващи към България.

Трафикът на  ГКПП -Дунав Мост-2 е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни. С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и РЗИ провеждат беседи. Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства – маски и ръкавици. Това съобщи тази сутрин главен комисар Светлан Кичиков – директор на ГДГП. Той уточни, че термокамерите на ГКПП-Калотина вече са поставени, а днес започва поставянето им на пункта при Видин.

Тази нощ на „Дунав мост-2“ са преминали само два автобуса - с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия. Товарните автомобили пристигат от различни страни в Западна Европа.

За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало 7 конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила. Граничните полицаи се справят добре, категоричен бе главен комисар Кичиков.

В инспекцията тази сутрин участва и областният управител на област Видин Момчил Станков. 102 души до сега са били поставени под домашна карантина в област Видин, уточни Станков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във