Параграф22 Daily

§22 Новини

Директорът на КАТ - "Пътна полиция" Антон Антонов е подал рапорт за напускане

Директорът на КАТ - "Пътна полиция" Антон Антонов е подал рапорт за напускане, съобщава БНР. Ръководният състав на Главна дирекция "Национална полиция" ще бъде намален три пъти, като персоналът в службата ще бъде съкратен с около 20%. Всички освободени от Главна дирекция "Национална полиция" ще бъдат пренасочени към свободни щатни бройки в различни поделения на МВР, където има такива. Намаляването на щата било заради това, че част от функциите на главната дирекция ще се преместят в ГДБОП, след като службата се върне в МВР.

Другата причина е, че според експертите щатът на двете бивши вече главни дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" е бил раздут. Възможно е и част от работещите в Националната полиция да бъдат върнати обратно в ГДБОП. След връщането на дирекцията в МВР там трябва да бъдат назначени малко повече от 600 души, за да бъде попълнен съставът й.

След преструктурирането на щата на главната дирекция се очаква да бъде уточнена бройката на състава на някои от областните дирекции в МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във