Параграф22 Weekly

§22 Новини

Директорът на ОД МВР Велико Търново пред уволнен

Директорът на ОД МВР - Велико Търново, Христо Христов, ще бъде сменен, обяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев на нарочна пресконференция в министерството.


Ще има тежки дисциплинарни наказания за бившия директор на ОД МВР - Велико Търново - Живко Коцев и за сегашния - Христо Христов.


Христов ще бъде сменен от тази позиция, поради това, че не е упражнил в достатъчна степен контрол и не е предприел необходимите мерки, които можеха да предотвратят дори необходимостта от провеждане на такава операция. "Лично аз съжалявам за това си решение, но трябва да го направя и ще го направя, въпреки че резултатите на Христов в последните месеци са били изключително добри".


Срещу двамата служители, които са си позволили това фриволно поведение, както и заради факта, че не са докладвали за това, че Петков ги е разкрил, в момента се води дисциплинарно производство. Вероятно ще отидем към дисциплинарно уволнение. ще има наказани и редица служители на по-ниски нива, за неупражнен контрол, затова, че не са изпълнили професионалните си задължения, това каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във