Параграф22 Weekly

§22 Новини

Дисциплинарна проверка на полицаи за случая ”Лясковец”

Разпоредено е дисциплинарно производство за тежки нарушения от двама служители на ОДП-Велико Търново по случая "Лясковец", съобщи зам.-министърътна вътрешните работи Васил Маринов. Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че операцията срещу Петко Петров е провалена от двама великотърновски полицаи, които снимали къщата му и той ги видял.


Маринов още вчера заяви, че в областната дирекция ще има уволнения. Днес той уточни, че от 19 март срещу двамата служители е започнала дисциплинарна проверка за "компрометиране на специалната операция". Същевременно Лазаров коментира пред БНТ, че е изпълнил закона, и ако се появи и най-малкото съмнение за неговите действия, ще подаде оставка.


Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Мерджанов(БСП) обаче го защити. "Не мисля, че оставката на главния секретар може да изправи нещата. Има досъдебно производство, което ще уточни вината на длъжностните лица. Ще държим виновните да получат заслужено наказание. Нашата парламентарна група никога не се е стремяла да крие едно или друго правонарушение", каза Мерджанов пред БНР.


Докато политиците спорят кой е виновен, 53-годишният Петко Петков ще обжалва наложената му от Великотърновския окръжен съд мярка "задържане под стража".


Служебният му адвокат Димитър Димитров каза пред БНР, че клиентът му, който още е в болница, не иска да присъства лично на делото, затова апелативните магистрати ще заседават в петък в съдебната палата.


Според лекарите състоянието на Петков е стабилизирано и се очаква до дни да бъде транспортиран в болницата на Софийския затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във