Параграф22 Daily

§22 Новини

Джебчийка е осъдена за кражба на пари и ползване на чужди банкови карти

По обвинение на Окръжна прокуратура - Велико Търново, 31-годишна жена бе осъдена за кражба на портмоне от клиентка в магазин и за ползване на чужди банкови карти без съгласие на собственичката им - престъпления по НК.

Обвиняемата Н.З. бе призната за виновна за това, че на 2 януари 2021 г., във Велико Търново, в магазин на търговска верига, чрез особена ловкост (измъкване от дамска чанта), отнела портмоне от владението на пострадалата като кражбата е извършена по специален начин.

Веднага след кражбата, при условията на продължавано престъпление, обвиняемата на девет пъти използвала платежен инструмент – кредитна и дебитна карти, без съгласието на титуляра (същата пострадала жена), като изтеглила от АТМ общо сумата от 850 лева.

Делото е приключило след сключено споразумение между прокурора и защитника на обвиняемата, одобрено от съда. За извършеното деяние на Н.З. е наложено наказание от десет месеца лишаване от свобода с три години и шест месеца изпитателен срок, като възпитателната работа с осъдената е възложена на районния инспектор по местоживеене.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във