Параграф22 Daily

§22 Новини

Джигитът Семерджиев поиска оправдателна присъда

Джигитът Георги Семерджиев, убил с джипа си две млади жени, без да му мигне окото поиска съдът да го оправдае заради кървавия инцидент на бул. "Черни връх" на 5 юли т.г. Моля съдът да ме оправдае, не съм управлявал аз колата, заяви в последната си дума Семерджиев.

Тезата за невинността му е основна и за защитата на Семерджиев. Адвокатът му Мирослав Христов заяви, че няма нито едно пряко доказателство в насока кой е управлявал автомобила към момента на катастрофата и колко хора е имало в него. Според него клиентът му е бил пасажер, а не шофьор на колата.

Както е известно, Георги Семерджиев е подсъдим за катастрофата от юли миналата година на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени. Той е шофирал с над 160 км/ч, като е преминал на червен светофар, ударил се е в такси и после в близкия тротоар, където са били двете пешеходки.

Според Христов прокуратурата и частното обвинение създават доказателствена мъгла чрез експертизите по делото с предположения на експертите по отношение мястото, на което се е намирал подсъдимия. Той посочи като безспорен факт, че Семерджиев е бил в автомобила.

Христов припомни показания на свидетеля Марио Гюзелев, който бил видял две млади жени, едната от които накуцвала, другата плакала, докато напускали мястото на катастрофата. Свидетелят бил чул едната да казва: Бързо, че убихме хора.

Според защитника трима свидетели заявяват, че са разбрали на място, че от леката кола са излезли трима души - две жени и един мъж и са напуснали в неизвестна посока местопроизшествието. По думите му друг свидетел е посочил, че е видял в колата дамска чанта.

В предходното заседание по делото Семерджиев обясни, че не е шофирал той, а друг човек, като в колата са били трима души.

Защитникът на подсъдимия посочи още, че не може да се съгласи за това, че Семерджиев е шофирал под въздействието на наркотици, тъй като е бил задържан над 14 часа след инцидента.

По-рано днес прокуратурата поиска от съда 22 години и шест месеца затвор за Георги Семерджиев, като присъдата да се изпълнява при първоначално строг режим. Според прокурор Чавдар Железчев, събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд.

Очаква се присъдата да бъде произнесена в 17:30 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във