Параграф22 Weekly

§22 Новини

Днес е делото срещу нападателя на Костови в Драгалевци

Софийски районен съд - десети състав, ще заседава днес по наказателното дело срещу Виктор Градинаров, който атакува миналата година дома на Иван Костов в Драгалевци с цел грабеж. Председател на съдебния състав е Виолина Джиджева.


Това е третото поред заседание по наказателното дело от общ характер, заведено срещу Виктор Градинаров. Той е обвинен за това, че е направил опит да отнеме чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване с нож(престъпление по чл. 198, ал.1, пр.2, вр. чл. 18, ал.1, вр.чл. 26, ал.1 от НК).


В обвинителния акт се твърди, че на 11 май 2013 г. от 07.30 до около 08.10 часа на територията на къщата на Елена и Иван Костови в Драгалевци, Градинаров е направил опит да отнеме от тях златни верижка, кръстче и обеци, венчална халка, мъжки часовник и парична сума в размер на 350 лева - всичко на обща стойност 2830 лева. Градинаров насочил нож срещу Елена Костова, а после и срещу Иван Костов и им казал: "Искам пари и ценности". Деянието останало недовършено поради независещи от извършителя причини.


Свидетелите по делото са 15, вещите лица са четирима. Мярката за неотклонение на Градинаров е "подписка" .

Facebook logo
Бъдете с нас и във