Параграф22 Daily

§22 Новини

Днес изтича ултиматумът на община Созопол към Николай Банев

Бизнесменът Николай Банев дължи 400 хиляди лева на община Созопол. Заплашват го и санкции заради неработеща пречиствателна станция на къмпинг "Каваци". Според местните власти, Банев не е плащал данъци от 2010 до 2014 г., съобщава Нова телевизия. По изчисления на общината за последните две години собственикът на къмпинга не е платил нито стотинка туристическа такса. Изчисляват още, че Банев дължи и такса смет в размер от над 340 хиляди лева и данъци за други имоти в размер на над 81 хиляди.

Общината събира сумата принудително - с помощта на съдебен изпълнител и публичен търг.

Парче от ябълката на раздора между Николай Банев и Община Созопол е и старотопречиствателно съоръжение на територията на къмпинг "Каваци". По думите на общината, построената през 1988 г. инсталация днес е една голяма яма, която събира фекалните води от къмпинга, но не ги изпомпва никъде, защото не работи.

"При проверката фирмата, стопанисваща пречиствателното съоръжение, не е предоставила изискуемите документи. Те представляват договор с лицензирана транспортна фирма за изчерпване на отпадъчни води", уточни директорът на РИОСВ - Бургас инж. Тонка Атанасова, като допълни, че така фирмата не е гарантирала по никакъв начин, че тези отпадъчни води отиват на друго място.

От Инспекцията направили предписание на фирмата и дали краен срок - 30 август. А докато не бъдат предоставени документите, дебне опасност съоръжението да прелее с фекалиите на къмпинг "Каваци" и къмпинг "Смокиня".

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във