Параграф22 Daily

§22 Новини

До дни ще е готова и оградата по границата с Турция

До броени съоръжението на границата с Турция ще бъде готова. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на МС. Министър Ангел Найденов обаче не се ангажира с конкретни срокове, в които това ще се случи. "Времето достатъчно лоша шега ни изигра, така че няма да се ангажирам със срокове", допълни още той.


"Към неделя са изградени 23 км от второстепенната ограда, включително поставянето на бодливата тел" , заяви министърът и допълни, че се надява до броени дни оградата да бъде завършена окончателно. По думите му, оградата е предизвикала голям интерес и е била обвита с абсолютно ненужни скандали, непочиващи на никакви основания.


На въпрос колко струва оградата министър Ангел Найденов заяви, че струва точно толкова, колкото е записано. "Нали си спомняте, че беше малко над 9 млн. лв. със стойността на разходите на Българската армия, които са в размер на 1,5 мл. лева, които остават за сметка на Министерството на отбраната. Така че стойността на съоръжението на база на всички изчисления на проектанта са малко над 7 млн. лева", каза още Найденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във