Параграф22 Daily

§22 Новини

До какво доведе операцията срещу битовата престъпност в Ихтиман и Костенец?

Две досъдебни производства са образувани след проведената вчера на територията на общините Ихтиман и Костенец специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност. Действията са осъществени от служители на ОДМВР-София и Дирекция „Жандармерия“,  под надзора на Районната прокуратура Ихтиман и Окръжната прокуратура – София. Директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов уточни, че в рамките на операцията са иззети 1,100 кг суха тревна маса, реагираща на канабис, почти 2 кг нарязан тютюн, 1002 къса цигари, подготвени за износ на пазара, 12 бутилки с алкохол без акцизен бандерол, 31 бутилки с изтекъл бандерол и 2 куб. м дървесина без маркировка.

Проверени са  823 лица, от които 21 - от активния криминален контингент, 519 моторни превозни средства. Задържани са 19 лица, съставени са 67 акта по ЗБДС и ЗДвП и 80 фиша по ЗДвП.

Извършени са проверки на пунктове за вторични суровини, както и на такива за изхвърляне на отпадъци. За установени административни нарушения са издадени актове.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във